Centrum Ondersteuning Landelijke Slagkracht (COLS)

NIPV wil sterkere verbindingen realiseren tussen de veiligheidsregio’s, Rijksoverheid en andere crisispartners. COLS, onderdeel van NIPV, biedt ondersteunende en operationele diensten die bijdragen aan de landelijke slagkracht.

Nieuws

Ontwikkeling en innovatie

Het team Ontwikkeling en innovatie richt zich op het stimuleren en faciliteren van de doorontwikkeling van innovatieve ideeën op het gebied van landelijke slagkracht. Daarnaast geeft het team inhoudelijk advies over ontwikkelvraagstukken en voert projecten uit.

Hiermee draagt dit team bij aan een versterkte en meer uniforme operationele informatievoorziening en middelen ondersteunend aan de crisisbeheersing en brandweerzorg.

Informatie- en dataservices

Het team Informatie- en dataservices beheert en faciliteert verschillende landelijke (informatie)voorzieningen voor de veiligheidsregio’s en de crisispartners.
Dit betreft de instandhouding, ondersteuning en doorontwikkeling van applicaties inclusief de implementatie en het gebruik daarvan bij deze organisaties.

Deze voorzieningen vormen de ondersteuning voor de primaire processen van veiligheidsregio’s en overige crisispartners, bij incidenten en in (potentiële) crisissituaties.

Landelijke middelen

Het team Landelijke middelen draagt bij aan de instandhouding van divers landelijk materieel, voorraden en systemen, inclusief een piketfunctie om de middelen en materieel uit te kunnen leveren op het moment dat dat nodig is.

Deze instandhouding wordt gebaseerd op gezamenlijke risicogerichte scenario’s. Hieruit kan worden bepaald op wat voor grond het materieel, de voorraden en systemen in stand moeten worden gehouden. Tevens worden de bijzondere politiemiddelen beheerd in opdracht van de Nationale Politie.

Operationele organisaties

Het team Operationele organisaties ondersteunt de instandhouding van landelijk opererende (specialistische) operationele organisaties in opdracht van de veiligheidsregio’s en het Rijk, zoals USAR.nl, natuurbrandbestrijding, incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (IBGS) en grootschalige geneeskundige bijstand (GGB).

 

Infosys

Het team Infosys ontwikkelt software en voert applicatiebeheer uit voor de applicaties Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS), Geo4OOV en Slachtofferinformatiesystematiek (SIS).

Heeft u vragen, opmerkingen of feedback?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.