Toegankelijkheid

Laatst bijgewerkt: 26 april 2024

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom is in de Wet digitale overheid bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan 50 toegankelijkheidseisen, opgesteld door de Nederlandse overheid op basis van de WCAG-richtlijnen. Overheidsinstanties moeten hier verantwoording voor afleggen middels een digitaal toegankelijkheidsonderzoek.

Toegankelijkheid garanderen

Wij garanderen een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze website.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen vanaf 01 maart 2022 regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Zowel voor de functioneel-technische onderdelen als de redactionele aspecten. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen die toe waar nodig. 

Onderdelen waarop de website niet voldoet

In maart 2024 is een volledig toegankelijkheidsonderzoek uitgevoerd op deze website. Daar kwam uit dat acceptatie.nipv.nl op dit moment voldoet aan 28 van de 50 succescriteria.

Overzicht websites

Over de volgende websites draagt het NIPV eindverantwoordelijkheid op het gebied van digitale toegankelijkheid:

Problemen met toegankelijkheid melden

Heeft u problemen, vragen of opmerkingen over de toegankelijkheid van NIPV.nl? Neem dan contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.